Commons:Picture of the Year/2013/Rules/sv

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Picture of the Year/2013/Rules and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Picture of the Year/2013/Rules and have to be approved by a translation administrator.

Årets bild 2013
end
1

POTY 2013 : IntroductionRulesDiscussionTimelineTranslationsCommitteeHelpR1 Candidates / Gallery / TableR2 GalleryResults


Officiella policys

Omröstning

Omgångar

  • Det kommer att vara två omgångar under Årets bild 2013.
    • Omgång 1 kommer att inkludera alla bilder som har nått utvald status under 2013.
    • Omgång 2 kommer att inkludera de 30 bilder som fått flest röster under Omgång 1 ().
  • Den bild som får flest röster kommer att bli utnämnd till Årets bild. De tre bästa bilderna kommer att finnas med som runners-up.

Datum

Omgång 1 av Årets bild 2013

från 17 januari 2014
till 7 februari 2014

Omgång 2 av Årets bild 2013

från 21 februari 2014
till 7 mars 2014

Betatestningsperioder

  • De första tre dagarna är en beta-testperiod så att vi kan kontrollera om röst-scriptet fungerar som det ska.
  • Röster under testperioden — de första tre dagarna — är också giltiga. Kommittén kommer att räkna även dem såväl som rösterna som läggs senare under omgången.
  • Om du stöter på en bugg i omröstningsverktyget, vänligen rapportera den till MediaWiki talk:Gadget-EnhancedPOTY.js; rapportera andra problem till Commons talk:Picture of the Year/2013.

Röstningsbehörighet

  1. Användare måste ha ett konto, på något Wikimedia-projekt, som registrerats innan Wed, 01 Jan 2014 00:00:00 +0000 [UTC].
  2. Detta användarkonto måste ha mer än 75 redigeringar på något Wikimedia-projekt innan Wed, 01 Jan 2014 00:00:00 +0000 [UTC]. Var god kontrollera din kontobehörighet med Tävlingsbehörighetsverktyget för Årets bild 2013.
  3. Användare måste rösta med ett konto som möter de ovan angivna kraven på antingen Wikimedia Commons eller ett annat Wikimedia-projekt som använder SUL (för andra Wikimedia-projekt måste kontot vara kopplat till användarens konto på Wikimedia Commons genom SUL).
Anteckningar
  • Även om en användare har flera berättigade konton, kan varje användare endast rösta från ett konto.
  • Röster från IP-användare kommer att räknas som ogiltiga.
  • Röster som läggs fram av icke-berättigade användare/konton, flerfaldiga/dubbla röster som strider mot reglerna kommer att ogiltigförklaras.
  • Med tanke på den stora antalet röster är vi inte förmögna att acceptera röstare som inte möter de kriterier som bestämts av det officiella röstningsbehörighetsverktyget för Årets bild 2013.
  • Vi kanske kontaktar dig på din diskussionssida upp till ett år efter att du röstar för att meddela dig om tävlingens resultat och bjuda in dig till nästa års tävling. Du kan hoppa av när du vill.

Röstningsregler

I den första omgången - flera röster - behöriga användare kan rösta för så många kandidater som de vill stödja (en röst per bild).

I den andra sista omgången - en röst - behöriga användare kan endast rösta på en av finalistbilderna. OBS: Om du lägger mer än en röst kommer endast den senaste (nyaste) rösten att räknas.

Bilder

Kategorier

Gallerier efter kategorier
Leddjur Leddjur (60)Fåglar Fåglar (63)Däggdjur Däggdjur (34)Andra djur Andra djur (39)
Plantor och svampar Plantor och svampar (32)Ben, skal och fossiler Ben, skal och fossiler (13)Folk och människoaktiviteter Folk och människoaktiviteter (65)Målningar Målningar (41)
Städer och broar Städer och broar (60)Slott och fästningar Slott och fästningar (69)Religiösa byggnader Religiösa byggnader (63)Konstruktioner och byggnader Konstruktioner och byggnader (89)
Interiörer och detaljer Interiörer och detaljer (52)Panoramavyer Panoramavyer (54)Naturvyer Naturvyer (103)Astronomi, satellit och yttre rymden Astronomi, satellit och yttre rymden (22)
Kartor, diagram och illustrationer Kartor, diagram och illustrationer (30)Fordon och farkoster Fordon och farkoster (53)Föremål, stenar och övrigt Föremål, stenar och övrigt (23)
Hjälp · Om dessa ikoner…

Bildbehörighet

Omgång 1
  • Alla Utvalda bilder från 1 januari 2013 till 31 december 2013.
Final
  • De 30 bästa bilderna från Omgång 1, baserat på antalet röster, från vilken kategori som helst kan gå till finalomgången — kategorierna är irrelevanta när det kommer till rösträkningen.
  • Om kategori #1 och #2 inte är bland de 30 bästa bilderna kommer även de att flyttas upp till finalen för att garantera en mångsidig final.

En kandidat ska inte diskvalificeras eller bytas ut utan noggrann diskussion så länge den inte raderats (Ex.: en raderingsbegäran räcker inte som skäl för att diskvalificera en bild.)

Priser för Årets bild