Commons:Potd/2010-04 (da)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

Et glasmosaikvindue i domkirken i Chartres i Frankrig. Mosaikken viser et måltid for Jesus og hans disciple, hvilket antyder, at der er tale om den sidste nadver, aftenen før Jesu korsfæstelse. I den vestlige, kristne kalender er dagen i dag Skærtorsdag, hvor indstiftelsen af nadveren mindes som en del af påsken.

Skift billede
Dansk : Et glasmosaikvindue i domkirken i Chartres i Frankrig. Mosaikken viser et måltid for Jesus og hans disciple, hvilket antyder, at der er tale om den sidste nadver, aftenen før Jesu korsfæstelse. I den vestlige, kristne kalender er dagen i dag Skærtorsdag, hvor indstiftelsen af nadveren mindes som en del af påsken.

2

En 360-graders tågebue.

Skift billede
Dansk : En 360-graders tågebue.

3

Konkylie af Epitonium scalare

Skift billede
Dansk : Konkylie af Epitonium scalare

4

Udsigt over ruinerne af St Michael's Church i Somerset i Storbritannien.

Skift billede
Dansk : Udsigt over ruinerne af St Michael's Church i Somerset i Storbritannien.

5

Langnæbbet sneppeklire (Limnodromus scolopaceus).

Skift billede
Dansk : Langnæbbet sneppeklire (Limnodromus scolopaceus).

6

Den amerikanske pitcher Donald Zackary "Zack" Greinke.

Skift billede
Dansk : Den amerikanske pitcher Donald Zackary "Zack" Greinke.

7

Den spektakulære stjernedannelsesregion, der kendes som flammetågen (NGC 2024) i stjernebilledet Orion, og dens omgivelser. Den berømte hestehovedtåge ses nederst til venstre i billedet.

Skift billede
Dansk : Den spektakulære stjernedannelsesregion, der kendes som flammetågen (NGC 2024) i stjernebilledet Orion, og dens omgivelser. Den berømte hestehovedtåge ses nederst til venstre i billedet.

8

Byen San Sebastián i Baskerlandet i Spanien set om natten fra Monte Urgull.

Skift billede
Dansk : Byen San Sebastián i Baskerlandet i Spanien set om natten fra Monte Urgull.

9


Skift billede

10

En fiskehejre (Ardea cinerea) søger morgenmad lige efter solopgang nær en strand i South Devon, et område med særlig landskabelig værdi i det sydlige engelske grevskab Devon.

Skift billede
Dansk : En fiskehejre (Ardea cinerea) søger morgenmad lige efter solopgang nær en strand i South Devon, et område med særlig landskabelig værdi i det sydlige engelske grevskab Devon.

11

Krokusser med lukket blomst.

Skift billede
Dansk : Krokusser med lukket blomst.

12

Den store bølge ud for Kanagawa, det første træsnit i serien 36 landskaber med Fuji af den japanske kunstner Katsushika Hokusai.

Skift billede
Dansk : Den store bølge ud for Kanagawa, det første træsnit i serien 36 landskaber med Fuji af den japanske kunstner Katsushika Hokusai.

13

Tre fly af typen Zlins Z-50LS fra det tjekkiske aerobatikhold Żelazny Aerobatic Team optræder ved flyopvisningen Góraszka Air Picnic ved den polske by Góraszka i voivodskabet Województwo Mazowieckie.

Skift billede
Dansk : Tre fly af typen Zlins Z-50LS fra det tjekkiske aerobatikhold Żelazny Aerobatic Team optræder ved flyopvisningen Góraszka Air Picnic ved den polske by Góraszka i voivodskabet Województwo Mazowieckie.

14

Et par svirrefluer (Spilomyia sayi) parrer sig nær Miller Lake i Ontario.

Skift billede
Dansk : Et par svirrefluer (Spilomyia sayi) parrer sig nær Miller Lake i Ontario.

15

Dannelse af en vanddråbe på en stalaktit i fæstningen Fort du Salbert ved Belfort.

Skift billede
Dansk : Dannelse af en vanddråbe på en stalaktit i fæstningen Fort du Salbert ved Belfort.

16

Hænder og fødder på en Berberabe (Macaca sylvanus), der lever på Gibraltar, og som er den eneste vildtlevende primat i Europa.

Skift billede
Dansk : Hænder og fødder på en Berberabe (Macaca sylvanus), der lever på Gibraltar, og som er den eneste vildtlevende primat i Europa.

17

Lokaltog på linjen Bernina Express mellem Lagalb og Ospizio Bernina. Det trækkes af to ABe 4/4-lokomotiver. Disse har overskydende trækkraft ved kun at medføre to passagervogne, hvorfor to fragtvogne er føjet til togstammen.

Skift billede
Dansk : Lokaltog på linjen Bernina Express mellem Lagalb og Ospizio Bernina. Det trækkes af to ABe 4/4-lokomotiver. Disse har overskydende trækkraft ved kun at medføre to passagervogne, hvorfor to fragtvogne er føjet til togstammen.

18

En sky af udstødningsgasser omgiver startrampe 39A ved NASAs Kennedy Space Center i Florida ved den natlige opsendelse af rumfærgen Endeavour til missionen STS-130 i februar 2010.

Skift billede
Dansk : En sky af udstødningsgasser omgiver startrampe 39A ved NASAs Kennedy Space Center i Florida ved den natlige opsendelse af rumfærgen Endeavour til missionen STS-130 i februar 2010.

19

En lysbilledfremviser af typen Leitz Prado.

Skift billede
Dansk : En lysbilledfremviser af typen Leitz Prado.

20

En bleg, blå Jord danner baggrund for astronauten Michael Gernhardt, der er fastgjort til robotarmen på Endeavour ved en rumvandring under STS-69-missionen i 1995.

Skift billede
Dansk : En bleg, blå Jord danner baggrund for astronauten Michael Gernhardt, der er fastgjort til robotarmen på Endeavour ved en rumvandring under STS-69-missionen i 1995.

21

En sommerfugl (Colobura dirce). Fotograferet i Botanischer Garten i München.

Skift billede
Dansk : En sommerfugl (Colobura dirce). Fotograferet i Botanischer Garten i München.

22

En kvinde af Kunastammen foran sin stand med molas i Panama City. Molas er traditionelt kunsthåndværk fra den indfødte befolkning i Panama og Colombia.

Skift billede
Dansk : En kvinde af Kunastammen foran sin stand med molas i Panama City. Molas er traditionelt kunsthåndværk fra den indfødte befolkning i Panama og Colombia.

23

Bertrand Gille fra det franske håndboldlandshold er blokeret af tre spillere fra Tjekkiets håndboldlandshold ved en fransk-tjekkisk match (resultat: 20:21) ved EM i 2010 i Østrig.

Skift billede
Dansk : Bertrand Gille fra det franske håndboldlandshold er blokeret af tre spillere fra Tjekkiets håndboldlandshold ved en fransk-tjekkisk match (resultat: 20:21) ved EM i 2010 i Østrig.

24


Skift billede

25

Pragtkærte (Gaura lindheimeri).

Skift billede
Dansk : Pragtkærte (Gaura lindheimeri).

26

Hvidbrystet spætmejse (Sitta carolinensis).

Skift billede
Dansk : Hvidbrystet spætmejse (Sitta carolinensis).

27

Krystaller af Osmium (Os) med en renhed på mere end 99,99% og en vægt på 2,2 g. Fremstillet ved kemisk transportreaktion i klorgas.

Skift billede
Dansk : Krystaller af Osmium (Os) med en renhed på mere end 99,99% og en vægt på 2,2 g. Fremstillet ved kemisk transportreaktion i klorgas.

28

Snowi, et ungt vildsvin (Sus scrofa) i sneen i Wisentgehege Springe i Tyskland.

Skift billede
Dansk : Snowi, et ungt vildsvin (Sus scrofa) i sneen i Wisentgehege Springe i Tyskland.

29

Midten af et pariserhjul nær Massénatorvet i den franske by Nice på en decembernat.

Skift billede
Dansk : Midten af et pariserhjul nær Massénatorvet i den franske by Nice på en decembernat.

30

Krans-Lilje (Lilium martagon) nær den østrigske by Dornbirn.

Skift billede
Dansk : Krans-Lilje (Lilium martagon) nær den østrigske by Dornbirn.

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue